Ofte stilte spørsmål

Kan begge foreldre være med på svømmekurs?


Ja! Veldig gjerne ha med begge foreldre på svømmekurs, det gjør øvelsene artigere når man kan gjennomføre dem sammen. Har ikke far/mor mulighet så gjerne ta med en familievenn/onkel/tante/besteforelder eller annen voksenperson slik at dere er to voksenpersoner per barn.

Det er heller ikke noe problem å kun være en voksen, vi tilrettelegger øvelsene for alle.

Husk at foreldre skal være med ut i vannet på kursene knyttet til baby- og småbarnssvømming, dette gjelder også for Duppe og Elias.
Hvordan melder jeg meg på kurs?


Gjerne les litt om våre kurs og hvilke tilbud vi har her.

Velg kurset som samsvarer med ditt barns alder. Vi tilpasser innholdet i kurset til barnas behov, erfaringer og ferdigheter.

Finn et tidspunkt som passer for deg, her finner du en oversikt over steder, tider og kurs

Følg denne linken for å få oversikt over våre kurs via tryggivann:

Velg «Opplæringstype: Babysvømming» i menyen.

Gå inn på siden som passer best for ditt barn Babysvømming (0-6 mnd, 0-18 mnd og 6-24 mnd), Duppe eller Elias. Velg kurset som passer best for dere med tanke på tidspunkt og barnets alder.

Lag en bruker til deg selv i tryggivann og lag brukere til barnet ditt. Meld så barnet ditt på kurs!
Jeg får beskjed om at barnet mitt er for gammelt til å gå på kurs, hva gjør jeg?


Når du som forelder lager bruker på tryggivann.no må du passe på å lage bruker til barnet ditt også. Hvis du melder deg selv (med din innlagte alder) vil systemet ikke godkjenne påmelding. Husk å melde ditt barn på kurset med barnets alder.

Hvis kurset er fult kan det av og til komme opp varsel på at barnet er for gammelt.
Hvordan melder jeg meg på venteliste til kurs som allerede er fulle?


Send en mail til ailin@tslk.no med tittel «Venteliste». Skriv hvilket eller hvilke kurs du vil stå på venteliste til, så kontaktes du når det er ledig plass.

Vi har ofte stor pågang på våre kurs, så vi kan dessverre ikke garantere at man får plass samme kursrunde. Hvis man ikke får plass når man er på venteliste håper vi selvfølgelig at dere melder dere på neste kursrunde!
Når kommer informasjon/billett/velkomstbrev/påmelding til nye kurs?


Dette er relevant for de som har meldt seg på og fått plass på svømmekurs.

Velkomstbrev og informasjonsskriv blir sendt ut via mail fredag uken før kursene starter.

Billetter sendes ut innen 2 timer før kursstart.

Påmelding til ny kursrunde sendes ut via mail og legges ut på vår facebookside.

Alt av informasjon sendes ut via tryggivann (noreply), hvis du ikke finner den i din normale innboks kan den ha havnet i søppelposten.
Hvor tidlig kan vi starte med babysvømming?


Det er lurt å starte med babysvømming så tidlig som mulig for å øke barnets trygghet og glede i vannet. Likevel er det aldri for sent å starte! Alle barn kan delta på babysvømming i alderen 0-5 år, uavhengig av tidligere erfaring og eventuell utviklingshemming eller andre behov. Undervisningen tilrettelegges slik at alle barna kan føle på mestring, trygghet og glede i vannet med foreldre.

Det går fint å begynne allerede den første uken etter fødselen så lenge navlen har grodd eller man sørger for god hygiene før og etter oppholdet i bassenget. Det er ofte uproblematisk for babyen å bade allerede dagen etter fødsel.

Mor må ta hensyn til renselsesprosessen etter fødselen og anbefales å ikke bade de første 6 ukene etter fødsel. Hvis man vil bade før dette må det godkjennes av en lege.
Hva er sekundærdrukning og er det noe vi skal være bekymret for?


Sekundærdrukning/tørr-drukning er når barnet har druknet i vannet og har så mye vann i lungene at det drukner på land etter drukning i vann. Dette har aldri skjedd på svømmekurs her i Norge, og har aldri vært i nærheten av å skje på våre kurs. Vi instruktører passer alltid godt på, og for at sekundærdrukning skal inntreffe må barnet være under vann i mellom 3-10 minutter (avhengig av alder) og vært utsatt for drukning.

Vi har erfaring med at foreldre, særlig på de minste barna synes det er greit nok med dykking i noen få sekunder. Barna som er litt større kommuniserer selv hvor lenge de vil dykke, så sekundærdrukning er ikke noe problem på kurs.
Hva burde man ha med seg på svømmekurs?


Anbefaler både godt humør og god tid! Før kurset og etter kurset burde man ta den tiden man trenger i garderoben. Hvis man er litt sent ute er det helt greit, da oppdaterer instruktørene dere på det som har blitt gjort!

  • Mat til barnet: vi oppfordrer til amming eller flaskemating i vannet på kurs. Barna kan også bli sultne før/etter kurs, så gjerne ha med noe form for mat.
  • Ekstra håndduker: gjerne ha med 2-3 håndduker til barnet, reguler dette etter behov etter hvert.
  • Stellesaker: Gjerne ha med pledd/matte og en liten leke som barna kan ligge på i garderoben under stellingen eller mens foresatte kler seg.
  • Bilsete eller barnevogn er tillatt å ha med helt inn ved bassenget (barnevogn må ha på blåposer, dette finner dere i resepsjonen i Pirbadet). Her kan dere ha med det utstyret dere føler dere trenger.
  • Badebukse til barnet. Vi anbefaler badebukse og ikke badebleie. Badebleien fanger ikke opp så mye avføring og barn bæsjer svært sjeldent i vannet. Om uhellet forekommer er det så mye klor i vannet at bakterier drepes og vi kan fiske opp det som er mulig. Badebleien trekker også til seg vann og hindrer bevegelse, dermed anbefaler vi badebukse.

Barna trenger ikke å sjamponeres eller dusjes med såpe etter kurs. Skyll godt av dem i passe temperert vann slik at kloren forsvinner.
Vi tror barnet er forkjølet, kan vi komme på kurs?


Barn med feber skal ikke komme på kurs. Har barnet generelt nedsatt form (snørrete, slapp etc), men ikke feber er det greit å komme på kurs og heller ta det rolig i vannet, dette ser dere an selv. Om barnet er slitent kan dere heller dra hjem før. Kloren i bassenget dreper alle bakterier, så lenge man holder litt avstand til de andre på kurset er smitte ikke noe å bekymre seg for.
Vi har gått på babysvømming et annet sted, hvordan skal man velge kurs hos TSLK?


Velg kurset som samsvarer med ditt barns alder, så tilpasser instruktørene øvelsene og utfordringene!
Barnet vårt ble født prematurt, kan vi komme på kurs?


Alle er velkomne på kurs hos oss.

Når barnet er prematurt kan det være lurt å holde litt avstand til barn som er forkjølet for å unngå smitte, men kloren i vannet dreper alt av bakterier, så dette har ikke vært et problem til nå.

Vi instruktører tilpasser øvelsene etter behov for alle barn på kurs, uavhengig av utviklingsnivå og ferdigheter. Det er flere fordeler med å bade og svømme som har positiv innvirkning på alle barn, som økt trygghet i vannet, glede og samvær.

Likevel er dette noe foreldre må kjenne på og evaluere selv, dere kan også konsultere lege og høre hva de anbefaler med tanke på bading.
Kan vi bade i Pirbadet før/etter kurs?


Dessverre er ikke tilgang til Pirbadet inkludert i billettene dere får utdelt til svømmekurset. Vil dere bade før eller etter svømmekurs må dere betale egen billett for dette i resepsjonen i Pirbadet. Billettene er gyldige 30 minutter før kurs og 45 minutter etter kurs, denne tiden er kun garderobetid. Hvis dere vil bade anbefaler vi å gjøre dett etter kurset. I starten kan foreldre oppleve at barna er slite etter svømmingen på grunn av nye inntrykk. Hvis man bader før kurs kan barne komme slitent til kurs og man risikerer da å måtte runde av tidlig.